Anadolu’da ilk yerleşim yerlerinden birisi olan Gaziantep’in tarihi Kalkolitik döneme uzanır. Akdeniz ile Mezopotamya arasında, İpek Yolu’nun önemli duraklarından biri olan şehir, tarihin her döneminde canlılığını korumuştur.
Tarihi yapıların bir kısmının günümüzde halen ayakta durduğu şehrin en görkemli alanı, dünyaca tanınmasını sağlayan Zeugma Antik Kenti. Büyük İskender tarafından kurulan ve tarihte onbinlerce kişinin yaşadığı tahmin edilen Zeugma Antik Kenti, günümüze kadar canlı kalan mozaikleriyle Gaziantep’in başta gelen kültürel mirası... Kazılardan çıkarılan mozaikler, dünyanın en büyük mozaik müzelerinden olan Zeugma Mozaik Müzesi’nde sergilenmekte.
Kente seyahat edenlerin yüksek bir tepede konumlanan Gaziantep Kalesi’ne çıkmaları da önerilir. Gaziantep’e yolu düşenlerin mutlaka görmesi önerilen noktalardan bir diğeri ise Türkiye’nin en geniş alana kurulu hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi. Nadir canlı türlerini görmeyi arzulayanlar hayvanat bahçesini ziyaret edebilir. Bedesteni, hamamları, anıt mezarları, camiileri, müzeleri ve nice güzelliği ile Gaziantep meraklılarını bekliyor.
Mucizevi tatlarıyla dünyanın en lezzetli kentleri arasında yerini alan Gaziantep’e gelmişken beyran çorbası, cağırtlak kebabı, Ali Nazik kebabı, havuç dilimi baklava, dolama, antepfıstıklı kadayıf, katmer, şöbiyeti yemeden; zahter çayı ile menengiç kahvesini tatmadan; meşhur baharatlar, salça ve antepfıstığı almadan dönmeyin.