Sivas, kültürel zenginliği, doğal güzellikleri ve kadim tarihi ile dikkat çeker. Kentin büyük bir kısmı İç Anadolu Bölgesi’nde yer alırken bazı ilçeleri Karadeniz Bölgesi’nde, bazıları ise Doğu Anadolu sınırları içindedir. Cilalı Taş Devri’ne kadar uzanan tarihi, şehre pek çok yapıyı miras bırakmıştır. Çifte Minareli Medrese, Gök Medrese, Ulu Camii bunlardan bazılarıdır. Selçuklu ve Osmanlı Dönemlerinden kalma camiler, Kızılırmak üzerinde Roma Dönemi’nden kalma köprüler, Sivas’ta görülmeye değer eserler arasındadır.
Sert bir iklime sahiptir Sivas. Termal su açısından zengin olması, kış mevsimini biraz da olsa yumuşatır. Bölge sakinleri, Sivas’ın çermikleriyle hem şifa arar, hem de ısınır. Şuğul Vadisi, Gökpınar Gölü ve Karadeniz’e bakan yaylaları, doğaseverleri cezbeden güzelliklerden bazılarıdır.
Sivas’ın en meşhur lezzeti, baldır. Aromatik tadıyla nam salmış Sivas balı, kentin pek çok noktasında bulunur. Doğru Karadeniz Bölgesi ile iç içe yaşamış olan bu kent, yemek kültürüyle Karadeniz’e yakındır. Siron, peskütan çorbası, kömbe, üzümlü börek, Sivas’a gelmişken tadılabilir.