0850 303 9 777|Şubelerimiz

Tokat Hakkında


Tokat, Orta Karadeniz’de yer alır. İç kesimlere doğru yüksekliği artan kentte, birçok uygarlık ve beylik barınmıştır. Kaleler, antik şehirler, höyükler, mağaralar, hamamlar, camiler, hanlarla bezeli olan bu kent, açıkhava müzesi niteliğindedir. Dünyanın Drakula olarak bildiği, III. Vlad, nam-ı değer Kazıklı Voyvoda’nın Tokat Kalesi’nde tutsak kaldığı rivayet edilir. Yalçın kayalar üzerine inşa edilmiş olan bu kalenin, burçları, kuleleri, surları görülebilir. Romalılardan kalma, değerli Apollon heykellerinden biri, Tokat Müzesi’nde sergilenir.

Karadeniz’in bakir ormanlarının kıyısında kurulmuş olan Tokat, kamp ve karavan turizmine elverişlidir. Niksar’daki Çamiçi Yaylası, dillere destan bir güzelliğe sahiptir. Alan Yaylası ve Ballıca Mağarası civarı, trekking için idealdir. Göl ve akarsularla çevrili olan Tokat’ta kuş gözlem alanları vardır. Almus Baraj Gölü balık tutmaya ve su sporlarına müsaittir. Turhal ilçesi, Mercimek Tepesi’nde yamaç paraşütü organizasyonları yapılır.

Tokat, bereketli topraklar üzerinde kurulmuştur. Çam ağaçları ile bezeli ormanlarının yanı sıra bölgede ekilecek alanlar oldukça çoktur. Üzüm bağları ve meyve ağaçlarının baskın olduğu şehirde, vişneye benzer yabani bir meyve olan mahlep, bolca yetişir. Mahlebin çekirdekleri ezilerek, hoş bir koku ve tat vermesi için, kek ve kurabiye gibi hamur işlerine katılır. Meyvenin kendisi de meşhur Tokat şarabının hammaddesidir. Kentin merkezi noktalarında otantik tasarımlı şişelerde mahlep şarabı bulunabilir.

Tokat’ın kebabı, bakla dolması, cevizli çöreği, asma yaprağından yapılmış sarması ünlüdür.